Category Archives : Pekerjaan

Home  /  Pekerjaan

PUSAT JAGAAN ANAK YATIM & MISKIN SRI KUNDANG, RAWANG

On May 10, 2016, Posted by , In 2016,Komuniti,Motivasi,Pekerjaan,Pendidikan,Sambutan, With Comments Off on PUSAT JAGAAN ANAK YATIM & MISKIN SRI KUNDANG, RAWANG

  Hari ini kami melawat beberapa rumah anak yatim sekitar Rawang untuk program syarikat pada minggu hadapan. Cita-cita kami besar, mahu mengambil salah satu rumah tersebut sebagai anak angkat syarikat untuk program CSR. Tapi bila berdepan dengan harapan mereka, kami jadi kecil. Sekecil anak-anak yang tiba-tiba tak mampu berbuat apa-apa!…

Selamat Menyambut 2016

On December 31, 2015, Posted by , In 2016,Blogpost,Komuniti,Motivasi,Pekerjaan,Pendidikan,Sambutan, With Comments Off on Selamat Menyambut 2016

Assalamualaikum wbt. Pejam celik, pejam celik dah nak masuk tahun baru 2016. Macam sekejap saja kan 2015 berlalu? Terfikir juga apa yang sudah dilakukan sepanjang 2015? Kita doakan bersama supaya 2016 kita lebih dekat dan erat lagi dengan al-Quran. Adakah 2015 anda sudah berjaya? Haa…jom kami kongsikan entri perpisahan 2015 ini dengan sebuah…

Lawatan Mahabbah Rumah OKU Nur Rawang

On December 31, 2015, Posted by , In 2016,Blogpost,Komuniti,Pekerjaan,Pendidikan,Tenaga & Utiliti, With Comments Off on Lawatan Mahabbah Rumah OKU Nur Rawang

Beberapa hari sebelum misi ini, kami menerima viral message dari group Watsaap. Tersentuh dengan kemungkinan yang OKU-OKU ini tak mempunyai bekalan makanan yang mencukupi, kami segera kumpulkan beberapa kotak makanan kering hasil sumbangan orang ramai melalui #FoodBank dan #PayItForward dari D’Ansar Mart. Melalui perbualan ringkas dengan kak Normah (penjaga) pada…

Tajaan IQRA’ ke KOA Sg Buloh

On November 21, 2015, Posted by , In 2016,Blogpost,Komuniti,Pekerjaan,Pendidikan, With Comments Off on Tajaan IQRA’ ke KOA Sg Buloh

Kami datang lagi ke KOA Sg Buloh. Kali ini meneruskan misi mengajar mengaji oleh ustazah-ustazah sukarela AnsarCARE yang dilatih di Ansarcomp. Misi bermula sebaik sahaja tamat taklimat ringkas di Bilik Umar, Itqan Training Center. (Nama macam-macam, tapi kami sebenarnya satu tempat yang sama! Lain-lain tingkat bangunan je… :D) Kenderaan kami mula…

Pengagihan Kotak AnsarCARE (12 Julai 2015)

On July 12, 2015, Posted by , In 2015,Alam Sekitar,Blogpost,Komuniti,Pekerjaan,Pendidikan, By ,, , With Comments Off on Pengagihan Kotak AnsarCARE (12 Julai 2015)

(Catatan pengalaman salah seorang sukarelawan AnsarCARE) Selepas menunaikan solat subuh, aku tidak bercadang hendak menunaikan kewajipan tidurku. Mungkin kerana aku perlu persiapkan diri untuk ke Ansarcomp kerana perlu mengagihkan kotak barangan dapur kepada yang memerlukan. Aku, Ain dan Aisyah sampai di Ansarcomp pada pukul 8.30. Krew-krew ansar care juga ada…

Pelancaran AnsarCARE (20 Jun 2015)

On June 20, 2015, Posted by , In 2015,Blogpost,Pekerjaan,Sambutan, With Comments Off on Pelancaran AnsarCARE (20 Jun 2015)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wCctennbXNw]   Alhamdulillah, hasrat murni penubuhan AnsarCARE termakbul pada 20 Jun 2015 bersempena Majlis Berbuka Puasa bersama Asnaf di AnsarComp. Semoga niat murni ini diberkati dan dipermudahkan. InsyaAllah, misi seterusnya Yayasan AnsarCARE!

Majlis Berbuka Puasa Bersama Asnaf

On June 20, 2015, Posted by , In 2015,Blogpost,Komuniti,Pekerjaan, With Comments Off on Majlis Berbuka Puasa Bersama Asnaf

Majlis berbuka puasa Asnaf telah berlangsung dengan jayanya pada 20 Julai yang lalui. Majlis santai dan sederhana ini adalah anjuran AnsarComp (M) Sdn Bhd dengan kerjasama Yayasan PERAMAH yang turut menghantar wakilnya iaitu Puan Dr Siti Zubaidah Ismail, selaku Timbalan Pengarah YP untuk menyampaikan sumbangan duit raya kepada para asnaf….